Tien tips voor huizenkopers

   
 
 
Onderzoek eerst uw hypotheekmogelijkheden en maandelijkse woonlasten.
 
Onderzoek de huizenmarkt. Vraag makelaars naar het woningaanbod. Volg de woonkranten en de aanbiedingen op internet.
 
Let op: verkopende makelaars behartigen de belangen van verkoper, dus niet die van u.
 
Heeft u een leuk huis gezien, vraag dan een optie. Laat het huis bouwkundig inspecteren en taxeren, doe juridisch onderzoek b.v. bij het kadaster. Denk aan uw onderzoeksplicht. Neem geen overhaaste beslissing!
 
Sta erop dat de verkopende partij u alle noodzakelijke informatie geeft en dat u precies weet wat wel en niet bij de koop behoort. Neem geen genoegen met halve antwoorden. De verkopende partij heeft een informatieplicht.
 
Vertel niets aan de verkopend makelaar over uw financiŽle positie. Hoeveel eigen geld u heeft of over hoeveel inkomen u beschikt. Hij kan daar in het belang van zijn cliŽnt (verkoper) alleen maar handig gebruik van maken.
 
Voordat u gaat onderhandelen: zoek eerst uit hoelang het huis al te koop staat, en voor welke prijs soortgelijke woningen recent werden verkocht, doe dan pas een bod en leg alles schriftelijk vast.
 
Bent u het eens over de koop, laat dan de koopakte juridisch checken bij een notaris. Let erop dat de benodigde ontbindende voorwaarden zijn opgenomen en laat goed vastleggen in welke staat het huis wordt opgeleverd.
 
Kies een vertrouwd en deskundig hypotheekadviseur in de buurt. Bij voorkeur iemand die Erkend Hypotheekadviseur is, of waarvan het kantoor van een Keurmerk is voorzien.
 

OFÖÖu kiest ervoor alle deze werkzaamheden uit te besteden aan ons kantoor. Minder werk, minder zorgen en u beperkt daarmee het risico van een miskoop. Als makelaar van de koper behartigen wij uitsluitend uw belang.

Neem contact met ons op!

 

 

Overname of gebruik van deze informatie is uitsluitend toegestaan na onze uitdrukkelijke toestemming. Van de Pas Taxaties en Aankoopmakelaardij
Telefoon 045-5741616, fax. 045-5741656, e-mail adres : info@vandepas.nl.